Wat is relatiebemiddeling of -mediation?

Als jullie relatie al een tijdje niet zo lekker loopt, dan komt er een moment waarop jullie je afvragen: 'willen we nog wel bij elkaar zijn?'. In jullie omgeving zijn er vast mensen die goedbedoelde adviezen geven, maar die zijn altijd gekleurd door hun eigen ervaringen en kijk op de situatie. Toch komen jullie er met z'n tweeën niet uit en jullie willen er graag met iemand over praten. Heb je al een relatiemediation gedacht? Een relatiemediator is neutraal en buigt zich dus niet over de schuldvraag in conflicten, maar stelt de juiste vragen en begeleidt jullie bij het vinden van een oplossing en het beantwoorden van die vraag die jullie al zo lang bezighoudt. 

 
Voor wie is relatiebemiddeling bedoeld?

Relatiemediation is er voor stellen en echtparen die niet meer gelukkig zijn in hun relatie, maar ook (nog) niet overtuigd zijn dat een scheiding de juiste oplossing is. Zeker als jullie kinderen hebben, is het begrijpelijk dat jullie niet over één nacht ijs gaan. Gelukkig maar! Er kunnen allerlei redenen zijn die leiden tot twijfels over jullie relatie, elke situatie vereist daarom een unieke benadering. 
 

Hoe gaan we te werk bij relatiebemiddeling?

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek met een mediator van PB Mediation, worden de knelpunten, jullie verwachtingen en wensen uitgesproken. Dit alles gebeurt in een veilige en vertrouwde setting. Natuurlijk kunnen jullie eventuele vragen stellen aan de mediator. Op basis van het gesprek stellen we een maatwerkplan op en als jullie hiermee akkoord zijn starten we met de mediationsessies. Hoeveel sessies er nodig zijn is natuurlijk afhankelijk van de vooruitgang die we samen boeken. Wil je hier meer over weten? Stel je vraag dan via het contactformulier.


Het verschil tussen relatiemediation en -therapie

Relatiemediation is nog relatief onbekend en wordt regelmatig verward met relatietherapie. Toch is er een verschil. Bij relatietherapie is de intentie om jullie relatie te verbeteren en dichter naar elkaar te komen. Mediation heeft als doel jullie beter te laten communiceren, inzicht te krijgen en patronen te doorbreken. Deze inzichten kunnen jullie helpen om gedrag te veranderen, maar ook om een concrete beslissing te nemen: de relatie beëindigen of niet?
 

Relatiebemiddeling is een moedig besluit 

Het is best een grote stap om een relatiemediatior in te schakelen. Sommigen zien het als een teken van zwakte, omdat ze hun problemen zelf niet op hebben kunnen lossen. Maar realiseer je dat iedereen zich binnen bepaalde patronen gedraagt, en iedereen heeft moeite zijn of haar eigen patronen te doorbreken. Dat jullie hier hulp bij zoeken is een moedig besluit.


 
Wil je meer weten over relatiebemiddeling? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl


Aangesloten bij: