Echtscheidingsbemiddeling

Bij een scheiding komen veel emoties los. Hoe kun je dan goed blijven communiceren en afspraken met elkaar maken? De scheiding op een respectvolle manier afsluiten is belangrijk, voor jullie toekomst en zeker als jullie kinderen hebben. Hoe pak je dat aan?

Lees meer

Ouderschap & scheiden

Na een scheiding volgt een rouwproces. Omdat iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, kan dit botsen. Met de SCHIP-aanpak doen we er samen alles aan om te voorkomen dat jullie conflict niet uitmondt in een vechtscheiding.

Lees meer

Het ouderschapsplan

Bekijk de scheiding eens door de ogen van jullie kinderen. Hun vertrouwde omgeving wordt overhoopgehaald, ook al is dat niet jullie bedoeling. Een stabiele thuissituatie voor hen heeft dan prioriteit. Samen maken we goede afspraken en leggen ze vast in een ouderschapsplan.

Lees meer

Alimentatie

Het onderwerp alimentatie ligt soms wat gevoelig. Door inzicht te krijgen in jullie financiële situatie, nu en in de toekomst, wordt het gemakkelijker om concrete afspraken te maken en er samen uit te komen. PB Mediation zorgt voor een accurate berekening van eventuele alimentatiebedragen.

Lees meer

Woning & boedel

Wanneer jullie gaan scheiden dienen de bezittingen en het gezamenlijk vermogen gedeeld te worden. Sommige zaken zijn bij wet geregeld, anderen kunnen jullie samen overeenkomen. Wonen jullie in een huur- of koopwoning? Ook dat speelt mee in het verdelen van het vermogen.

Lees meer

Partnerpensioen

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook partnerpensioen speelt een rol bij een scheiding. Hoe is dat bij jullie vastgelegd? Het recht op partnerpensioen kan namelijk invloed hebben op de financiële positie van beide partners. Onze financiële partner zoekt het voor jullie uit.

Lees meer

Online Scheiden

On-line mediation en echtscheidingsbemiddeling met de hulp van de Professionele Bemiddeling van PB Mediation. In bepaalde situaties is het beter om te kiezen voor een on-line mediation in plaats van de gebruikelijke mediation.

Lees meer

Echtscheiden stappenplan

Je hebt besloten om te gaan scheiden, en nu? Want dat doe je niet zomaar even. Naast het feit dat het vaak een emotioneel proces is, komen er ook nog een heleboel praktische regelzaken bij een scheiding kijken.

Lees meer

Benieuwd of wij jullie kunnen helpen?


Aangesloten bij: