Acceptatie van de scheiding

Acceptatie van de scheiding is een van de moeilijkste aspecten in het proces. Toch is het een belangrijke eerste stap, waar PB Mediation daarom ook aandacht aan besteed. Pas wanneer jullie het accepteren, kun je weer naar de toekomst kijken en de praktische zaken op een rijtje gaan zetten, zoals:

·         de eigen woning (wie blijft er wonen of gaan jullie hem verkopen?).

·         het verdelen van het vermogen en de boedelscheiding.

·         het ouderschapsplan, met bijbehorende omgangsregeling opstellen.

·         het partnerpensioen en de alimentatie berekenen.

Lees in ons uitgebreide stappenplan wat er nog meer komt kijken bij een scheiding.
 

​Echtscheidingsbemiddeling en kinderen

Wanneer jullie kinderen hebben spreekt het voor zich dat zij zo min mogelijk belast mogen worden met de scheiding. Hoe jullie met elkaar omgaan is cruciaal. Daarom is communiceren zo belangrijk. Ook hierbij informeert en begeleidt PB Mediation jullie. Wanneer een kind extra ondersteuning nodig heeft, kunnen we eventueel een kindercoach inschakelen. Deze helpt hem of haar bij het omgaan met en het verwerken van de scheiding.
 

Respectvol met elkaar blijven omgaan

Soms is een ontmoeting tussen toekomstige ex-partners pijnlijk. Zeker wanneer er sprake is van een conflict. Maar dit maakt de noodzaak juist zo groot om tóch samen aan tafel plaats te nemen en de scheiding op een goede manier af te sluiten. Het is goed om je te realiseren dat kinderen leren van het gedrag van ouders. Door respectvol naar elkaar te zijn leren zij hoe je met elkaar omgaat in een relatie, daar hebben zij zelf in de toekomst heel veel baat bij. In een veilige, onpartijdige setting, mogen jullie je allebei uitspreken, maar is het doel om uiteindelijk samen tot oplossingen en duidelijke afspraken te komen.
 

Meer weten over mediation bij scheiding? Vul het contactformulier in en plan een kennismakingsgesprek.

Hebben jullie twijfels? Is een scheiding wel echt de beste optie, of wil je het een laatste kans geven? Kies dan voor een relatiebemiddelingstraject bij PB Mediation


Aangesloten bij: