Wat is relatiebemiddeling of -mediation?

Als jullie relatie niet zo lekker loopt, dan zijn er vast mensen in jullie omgeving die goedbedoelde adviezen geven. Maar onpartijdig zijn de adviezen meestal niet. Een mediator is neutraal en benoemt geen schuld in conflicten. We zien jullie als gelijken en het doel is om jullie samen tot een oplossing te laten komen.

 
Voor wie is relatiebemiddeling bedoeld?

Relatiemediation is er voor stellen en echtparen die over hun relatie twijfelen. Is het mogelijk om nog samen verder te gaan of zou een scheiding toch beter zou zijn? Er kunnen allerlei redenen zijn die leiden tot twijfels in jullie relatie, elke situatie vereist daarom een unieke benadering. Wanneer jullie kinderen hebben is het belang van een goed overwogen beslissing nóg belangrijker.
 

Hoe gaan we te werk bij relatiebemiddeling?

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek met een van onze familiemediators, worden de knelpunten, jullie verwachtingen en wensen uitgesproken. Dit alles gebeurt in een veilige en vertrouwelijke setting. Natuurlijk kunnen jullie eventuele vragen stellen aan de mediator. Op basis van het gesprek kunnen we een maatwerkplan opstellen, want iedere situatie is immers uniek.


Het verschil tussen relatiemediation en -therapie

Vaak wordt relatiemediation of -bemiddeling verward met relatietherapie. Toch is er een verschil. Bij therapie is er de intentie om jullie relatie te verbeteren en dichter naar elkaar te komen. Mediation heeft als doel jullie beter te laten communiceren, inzicht te krijgen en patronen te doorbreken. Deze inzichten kunnen jullie helpen om gedrag te veranderen, maar ook om een concrete beslissing te nemen: de relatie beëindigen of niet?
 

Relatiebemiddeling is een moedig besluit 

Het inschakelen van een mediator is absoluut geen teken van zwakte. Integendeel, jullie zijn echt niet de enigen die twijfelen over jullie huwelijk en/of relatie en het vereist kracht en moed om dit toe te durven geven en actie te ondernemen.
 
 
Wil je meer weten over relatiebemiddeling? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl


Aangesloten bij: