Wettelijk vastgelegd of zelf bepalen?

Verschillende zaken met betrekking tot de boedelverdeling zijn wettelijk vastgelegd, anderen kunnen jullie zelf overeenkomen. Het bepalen van de boedelverdeling kan een erg complexe klus zijn. Onze scheidingsbemiddelaars houden zich hier dagelijks mee bezig en hebben alle juridische en financiële kennis in huis om jullie te helpen.
 

Een eigen woning

Als jullie een eigen woning hebben moet met een aantal zaken rekening worden gehouden. Kan één van jullie in het huis blijven wonen? Of moet het verkocht worden? Wanneer het verkocht moet worden is het goed om te anticiperen op onder- of overwaarde bij de verkoop van het huis. PB Mediation werkt nauw samen met de financieel adviseurs van Finenzo. Zij voorzien jullie onder andere van een gedegen hypotheekadvies. Is het verkopen van jullie woning de beste beslissing?
 

​Hoe komt de boedelverdeling tot stand?

Hoe jullie boedel verdeeld wordt is afhankelijk van de huwelijksvorm. Zijn jullie in ‘gemeenschap van goederen’ getrouwd? Dan wordt alles over jullie beiden verdeeld. Maar zijn jullie onder ‘huwelijkse voorwaarden’ getrouwd, dan is de boedelscheiding afhankelijk van de afspraken die notarieel zijn vastgelegd. Verder zijn er goederen en vermogen die uitgesloten zijn van boedelverdeling. Tijdens de echtscheidingsbemiddeling helpen we jullie om samen tot een eerlijke verdeling te komen.
 

Schulden

Niet alleen bezittingen en vermogen, maar ook schulden vallen onder de boedelverdeling. De boedelscheiding kan heel wat vragen en soms discussies oproepen. Het is dan goed om concreet te weten wie waar recht op heeft. PB Mediation behandelt ook deze onderwerpen gedurende het mediationproces. Wil je weten wat je nog meer moet regelen als jullie gaan scheiden? - bijvoorbeeld alimentatie - bekijk dan hier het stappenplan bij echtscheiding.
 

Wil je meer weten over mediation bij scheiding? Ben je op zoek naar een echtscheidingsbemiddelaar? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl


Aangesloten bij: