Samengestelde gezinnen

Misschien hebben jullie een huis vol, omdat alle kinderen bij jullie wonen of je nieuwe partner is bij jou en je kinderen ingetrokken. Het kan ook zijn dat je een co-ouderschap- of omgangsregeling met je ex-partner hebt getroffen, waardoor de kinderen om de week of het weekend bij jullie zijn. In welke situatie jullie je ook begeven, het vergt een aanpak op maat. Binnen samengestelde gezinnen verloopt het namelijk niet altijd even soepel.
 

Onderliggende emoties en conflicten binnen het stiefgezin

Jij en je nieuwe partner zijn vast gek op elkaar en blij dat jullie na een hectische periode weer in rustig vaarwater zijn beland. Een scheiding is voor een kind meestal emotioneel en soms ook stressvol. Zijn ze net aan de nieuwe situatie gewend en dan krijgt hun vader of moeder (of beiden) een nieuwe partner. Hierdoor verandert er nog veel meer en komen de verhoudingen onder druk te staan, zeker wanneer deze nieuwe partner ook kinderen heeft of er zelfs nog een halfzusje of -broertje wordt geboren.
 

40 tot 60% van de samengestelde gezinnen valt uiteen

Het is ontzettend verdrietig, maar de harde werkelijkheid is dat ongeveer de helft van de samengestelde gezinnen na enige tijd weer uiteenvallen. Karakters in het stiefgezin botsen te erg of de nieuwe gezinsleden accepteren elkaar niet. Conflicten ontstaan en dat uit zich in ruzies en gedragsproblemen. Dit kan zowel de relatie tussen (stief)ouder en kind sterk beinvloeden, maar ook de relatie met je partner.  
 

Stiefplancoaching

PB Mediation is gecertificeerd Stiefplancoach, gespecialiseerd in het begeleiden van samengestelde gezinnen. Door jullie inzicht te geven in de verhoudingen, de complexiteit van de situatie en wat dit voor kinderen en (stief)ouders betekent, kunnen we samen werken aan meer harmonie binnen het samengestelde gezin.
 

Meer weten? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl


Aangesloten bij: