Praten over alimentatie

Het onderwerp alimentatie kan soms wat gevoelig liggen. De echtscheidingsbemiddelaars van PB Mediation helpen inzicht geven in de financiële situatie van beide partners en moedigt aan hier samen over te praten. Hierdoor groeit het wederzijds begrip. ​Op basis van wettelijke regulering worden door de rechter alimentatiebedragen vastgesteld. Maar hier samen uitkomen is natuurlijk veel prettiger. PB Mediation neemt een onpartijdige rol aan als echtscheidingsbemiddelaar en helpt jullie wel bij het berekenen van de alimentatiebedragen.

 

Kinderalimentatie en partneralimentatie

Kinderalimentatie is in het leven geroepen om jullie kinderen op financieel gebied te beschermen. Jullie hebben namelijk een gezamenlijke onderhoudsplicht. Totdat kinderen financieel zelfstandig zijn of 21 jaar oud, geldt deze onderhoudsplicht. ​PB Mediation berekent de alimentatiebedragen voor jullie. Naast kinderalimentatie kan het ook zijn dat er partneralimentatie betaald moet worden. Dit wordt berekend aan de hand van de inkomens van beide partners en de duur van het huwelijk.

Sinds 2018 is het nieuwe huwelijksvermogensrecht in werking getreden.

 

Wat als jullie voor co-ouderschap hebben gekozen?

Jullie zorgen beiden ieder voor de helft van de tijd voor de kinderen, dat wil echter niet zeggen dat hiermee de alimentatieplicht helemaal vervalt. ​Deze is namelijk gebaseerd op jullie inkomens en of er in jullie huwelijksakte speciale voorwaarden zijn opgenomen. Financieel gezine hoeft co-ouderschap dus niet gunstiger te zijn. Hetzelfde geldt voor jullie kinderen. Co-ouderschap klinkt dan wel eerlijk, maar is dat ook zo tegenover de kinderen en werkt het in de praktijk wel? Vaak is een omgangsregeling een betere keus.

 

Alimentatie aanvragen en berekenen

PB Mediation verzorgt de volledige berekeningen voor de partner- en kinderalimentatie en voorziet jullie daarbij bovendien van een compleet financieel advies.


Meer weten over mediation bij scheiding en alimentatie aanvragen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl


Aangesloten bij: