Past jullie omgangsregeling nog wel?

De omgangsregeling die jaren geleden is opgesteld toen jullie kinderen klein waren is waarschijnlijk niet meer op alle vlakken relevant. Tóch kan een omgangsregeling nog steeds wel nuttig zijn. Door jullie omgangsregeling te herzien en wijzigen, is deze weer helemaal actueel en afgestemd op jullie huidige behoeften.
 

Wat kan er veranderen, waardoor aanpassingen nodig zijn?

Er zijn verschillende redenen voor het herzien van een omgangsregeling.

Kinderen worden groot…
Als kinderen ouder worden krijgen ze andere behoeften en vaak meer vrijheid. Ook spelen er hele andere onderwerpen in het leven van een puber dan in dat van een kleuter. Ze beginnen ze vaak hun grenzen op te zoeken, krijgen ze een vriendje of vriendinnetje, of ze willen uitgaan in het weekend. Het is begrijpelijk dat je aan dit soort afspraken nog niet dacht toen jullie kinderen nog klein waren.

 
Jullie eigen situatie verandert

Misschien is het door je werk, een nieuwe woonplaats of andere oorzaken niet meer mogelijk om de afspraken in de omgangsregeling na te komen. Zo zal co-ouderschap bijvoorbeeld lastig worden als één van de ouders in het noorden van het land woont en de ander in het zuiden. Bij PB Mediation hebben we veel ervaring op het gebied van omgangsregelingen in verschillende levensfasen. Zo kunnen we op tijd inspelen op veranderende situaties die bij het opgroeien van jullie kinderen onvermijdelijk zijn.
 

Waarom hiervoor een mediator inschakelen?

Je denkt misschien: “maar we kunnen toch ook gewoon zelf nieuwe afspraken maken?”. Dat kan altijd, maar het is wel prettig als die afspraken vastliggen en ook juridisch in orde zijn. Bovendien kan een wijziging in de omgangsregeling direct invloed hebben op de te betalen alimentatie. Wanneer een van jullie kinderen vaker bij de andere ouder zal zijn bijvoorbeeld. PB Mediation maakt meteen een nieuwe berekening die klopt met de afspraken in de aangepaste omgangsregeling.


 


 
 
Wil je meer weten? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl
 


Aangesloten bij: