Voorbereid op de toekomst

Pensioen komt misschien niet als eerste in je op wanneer jullie gaan scheiden. Toch is het belangrijk uit te zoeken wat het pensioen inhoudt na jullie scheiding, dit kan namelijk in de toekomst invloed hebben op jullie financiële situatie. De echtscheidingsbemiddelaars, van PB Mediation helpen jullie graag verder op het gebied van pensioen bij echtscheiding.


Op welk pensioendeel hebben ex-partners recht?

Ex-partners kunnen aanspraak maken op elkaars pensioen. Dan gaat het meestal om het ouderdomspensioen of het nabestaandenpensioen. Voor de pensioenverdeling is het van belang dat er bij het betreffende pensioenfonds een ‘scheidingsmelding’ wordt gedaan. Het basispensioen (beter bekend als: AOW) hoeft overigens niet gedeeld te worden met de ex-partner.  

 

Afwijkende afspraken met betrekking tot partnerpensioen

Wanneer jullie onder huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn kunnen er andere afspraken zijn gemaakt over het pensioen. Ga dus goed na wat er precies in de voorwaarden van jullie huwelijksakte is opgenomen.

 

Maak een afspraak met PB Mediation

​Mediation bij scheiding biedt hulp wanneer het op ingewikkelde financiële zaken aankomt. Pensioen en echtscheiding kunnen lastige onderwerpen zijn. PB Mediation helpt jullie gedurende het bemiddelingsproces inzicht krijgen in jullie financiële situatie, waaronder het pensioen waar jullie in de toekomst recht op hebben.

Wil je weten wat je nog meer moet regelen als jullie gaan scheiden? - bijvoorbeeld alimentatie - bekijk dan hier het stappenplan bij echtscheiding.


Wil je meer weten over mediation bij scheiding? Ben je direct op zoek naar een echtscheidingsbemiddelaar? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl


Aangesloten bij: