Meegroei omgangsregeling

Jullie zijn misschien al een tijd geleden gescheiden. Er is destijds een omgangsregeling opgesteld, maar jullie levens zijn veranderd en de kinderen zijn inmiddels wat ouder. Gelukkig is een omgangsregeling altijd nog te herzien en aan te passen aan jullie nieuwe situatie.

Een omgangsregeling wijzigen

PB Mediation kan jullie begeleiden bij de omgangsregeling na een scheiding, maar ook bij het wijzigen van omgangsregelingen die eerder opgesteld zijn. Het is raadzaam een mediator in te schakelen omdat deze jullie ook juridisch en financieel informeert. Zo kan een wijziging bijvoorbeeld invloed hebben op de te betalen alimentatie. PB Mediation maakt hiervoor meteen een nieuwe berekening.
 

Waarom de omgangsregeling herzien?

Er zijn verschillende redenen om een omgangsregeling te wijzigen:

 
Kinderen worden groot…

Als kinderen ouder worden krijgen ze andere behoeften en vaak meer vrijheid. Ook spelen er hele andere onderwerpen in het leven van een puber dan in dat van een kleuter. Ze beginnen ze vaak hun grenzen op te zoeken, krijgen ze een vriendje of vriendinnetje, of ze willen uitgaan in het weekend. Het is logisch dat hier geen afspraken over gemaakt zijn toen jullie kinderen nog klein waren.

 
Veranderde situatie ouders

Misschien is het door werk, een nieuwe woonplaats of andere oorzaken niet meer mogelijk om de afspraken in de omgangsregeling na te komen. Zo zal co-ouderschap bijvoorbeeld lastig worden als één van de ouders in het Noorden van het land woont en de ander in het Zuiden. PB Mediation heeft veel ervaring op het gebied van omgangsregelingen in elke levensfase. Ze weet dan ook welke situaties er kunnen ontstaan en informeert jullie hoe dit vastgelegd kan worden in de omgangsregeling.
 
 
Wil je meer weten? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl