Wat kost een scheiding?

Wat zijn ongeveer de kosten van een scheiding?

De grootste kostenpost is je advocaat. Jij betaalt ieder je eigen advocaat, die gemiddeld 200 tot 250 euro per uur vraagt. Kies je allebei voor een eigen advocaat, dan kan het lang gaan duren omdat je lijnrecht tegenover elkaar staat. Als je partner al een eigen advocaat heeft ingeschakeld, zul jij ook een eigen advocaat in de arm moeten nemen. Hoe langer het proces duurt, hoe meer het gaat kosten. Hoe moeilijker de scheiding is, hoe meer uren de advocaat maakt. Op die manier kan een ingewikkelde scheiding zomaar tienduizenden euro's kosten.
Ook de overheid brengt kosten in rekening waaronder 145,50  euro per persoon griffierechten en leges aan de gemeente voor uittreksels, reken op gemiddeld euro 15,- per uittreksel.

Kunnen we goedkoper scheiden?

Het meeste geld ben je kwijt aan je advocaat, dus daar kun je ook het meeste op bezuinigen. Je kunt een scheiding bijvoorbeeld regelen via Mediation. Hoe lang mediation duurt en hoeveel het gaat kosten is afhankelijk van de zaken die geregeld moeten worden. Gemiddeld is een echtscheidingsbemiddelaar tien tot vijftien uur met een echtscheidingszaak bezig. Het doel van mediation is samen in goed overleg de scheiding regelen. Het uurtarief voor mediation is ca. 150 euro. Deze kosten betaal je gezamenlijk, dus deze worden door twee gedeeld. PB Mediation in Roosendaal biedt ook een totaalpakket aan, hierdoor weet je vooraf precies wat de kosten zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. PB Mediation is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en kan toevoeging aanvragen. Voor meer informatie https://www.rechtsbijstand.nl/

Mediation levert je meer op

Niet alleen is mediation dus goedkoper dan de scheidingsprocedure via afzonderlijke advocaten te laten afhandelen, het heeft nog veel meer voordelen. Dit is waar PB Mediation jullie bij helpt:

  • We bekijken ook de financiele situatie vanaf het moment dat je er alleen voor staat. Je kunt dus echt een nieuwe start maken en naar de toekomst kijken.
  • We helpen bij het opstellen van het ouderschapsplan, jullie kinderen vormen namelijk altijd het belangrijkste uitgangspunt.
  • Mediation draagt bij aan het behouden van een respectvolle benadering tussen partners, in plaats van recht tegenover elkaar te staan komen jullie samen tot compromissen.
  • We nemen alle zaken rondom de scheiding uit handen, waar een advocaat alleen de juridische afhandeling regelt.
  • PB Mediation heeft een groot, hecht  netwerk van samenwerkingspartners die jullie verder kunnen helpen. 
  • PB Mediation werkt op toevoeging. Is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. https://www.rechtsbijstand.nl/

Voor meer informatie, neem gerust contact op met PB Mediation.
 

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: