De Dag van de Scheiding 
1 op de 3 echtparen in Nederland gaat scheiden. Volgens de cijfers van het CBS gaat dit om ruim 30.000 echtparen per jaar. Om bewustwording te creëren rondom het onderwerp is de tweede vrijdag van September jaarlijks tot de Dag van de Scheiding uitgeroepen.
Waarom de Dag van de Scheiding?  
Op deze dag wordt nadruk gelegd op het belang van een goede afronding van een scheiding, op een respectvolle manier.
Toch blijkt dit in de praktijk vaak anders uit te pakken. Logisch, aangezien er meestal een hoop emotie meespeelt in een scheiding.
Niemand belandt natuurlijk graag in een vechtscheiding, maar helaas gebeurt dit nog steeds te vaak.


Kinderen in een scheiding  
Extra tragisch is het wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Er is aangetoond dat kinderen die een scheiding meegemaakt hebben een grotere kans hebben op leer- en gedragsproblemen en vaker moeite hebben met het aangaan en behouden van relaties op latere leeftijd.
Hoe ouders zich tijdens een scheiding gedragen is dus cruciaal voor het geluk en de ontwikkeling van de kinderen.
Daarom wenden steeds meer mensen zich tot een scheidingsmediator. Deze betrekt namelijk de belangen van de kinderen in het scheidingsproces, maar laat hen ook zelf hun zegje doen.    

Hoe kan PB Mediation helpen?  
Een scheiding is één van de meest stressvolle gebeurtenissen, dus kun je alles beter maar snel achter de rug hebben. Des te eerder kunnen beide partners hun eigen leven weer oppakken. Een scheidingsmediator begeleidt stellen op juridisch en financieel vlak en handelt de gehele scheidingsprocedure af. Daarnaast worden ze ook op emotioneel vlak bijgestaan, zodat ex-partners uiteindelijk misschien zelfs een beetje positief terugkijken op hun huwelijk, met het gevoel dat het een afgesloten hoofdstuk in hun leven is.


De onderwerpen die PB Mediation meeneemt in het proces zijn onder andere:
• Kinder- en/of partneralimentatie
• Ouderschapsplan
• Omgangsregelingen
• Partnerpensioen
• Boedelverdeling  

Niet alleen tijdens de Dag van de Scheiding, maar iedere dag is een intakegesprek bij PB Mediation gratis en vrijblijvend.
Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl
 

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: