samen scheiden in Oudenbosch

Het verhaal van Paul

“Yvonne is niet zo’n wereldreiziger. Ik daarentegen zou het liefst ieder jaar een reis naar een ver land maken. Zeker nu onze kinderen studeren en het huis uit zijn hebben we er de tijd voor. Zo staat Australië al heel lang op mijn bucket list, maar Yvonne houdt er niet van om zo lang in het vliegtuig te zitten. Al jarenlang komt deze issue steeds weer naar boven. Eindeloze discussies hebben we erover gehad, en als we vervolgens de zoveelste vakantie op een Franse camping doorbrengen, trek ik voor mijn gevoel steeds weer aan het kortste eind. Laatst liep het weer enorm hoog op. Toen hebben we uiteindelijk een compromis gemaakt, we zouden naar Canada gaan. Minder lang vliegen, maar toch een stuk uitdagender dan de camping in Frankrijk.

Maar, toen kwam Corona… Nu kunnen we niet reizen. Hoewel dat natuurlijk heel jammer is, vind ik het veel erger dat we allebei opgelucht lijken dat het niet doorgaat. Yvonne speurt het internet alweer af naar vakantieparken in de buurt. En ik… Ik ben eigenlijk opgelucht dat we niet samen op reis gaan. Ik wil nog steeds graag verre reizen maken, maar eigenlijk niet meer met haar…”

* Paul en Yvonne zijn fictieve namen en dit verhaal is niet gebaseerd op een specifieke client van PB Mediation.

 

Meer scheidingen na de vakantieperiode

Misschien heb je al wel eens gehoord dat er na de vakantieperiode meer scheidingen worden aangevraagd dan de rest van het jaar. Hoe komt dat toch? Juist in de vakantie is er toch alle gelegenheid om tot rust te komen, samen leuke dingen te doen en weer écht aandacht voor elkaar te hebben? Klopt, er is meer tijd en aandacht voor positieve gevoelens en eigenschappen, maar ook voor negatieve. Deze worden tijdens een vakantie dus extra belicht en versterkt.

 

Gaat het écht alleen om de vakantie?

Het verhaal van Paul* hierboven zoomt in op de problemen die hij met Yvonne* heeft om een vakantie te boeken die ze allebei leuk vinden. Paul geeft aan het gevoel te hebben dat hij wéér degene is die inschikt. Misschien zijn het écht puur de vakanties die Paul dwarszitten. In dat geval zou een compromis kunnen zijn dat ze af en toe ook los van elkaar een reisje maken, als dat praktisch en financieel gezien mogelijk is natuurlijk. Of om de beurt de vakantiebestemming uitzoeken.

 

Wat als er meer achter zit...?

Misschien gaat dit niet alleen over de vakantie, maar ook over andere beslissingen in het leven van Paul en Yvonne. Het is natuurlijk helemaal prima om samen compromissen te sluiten, maar als een groot deel van jullie leven als een compromis voelt, dan zit er meer dwars. En tja, daar gaat een vakantie niet per se aan helpen, of het maakt problemen juist extra pijnlijk duidelijk. Alle negatieve gevoelens en irritaties die je had verdwijnen niet, je wordt er juist continu mee geconfronteerd. Zeker wanneer je hoge verwachtingen hebt ten aanzien van de vakantie, is het behoorlijk zuur als dit niet uitpakt zoals je hoopte.

 

Te hoge verwachtingen

Wanneer je de verwachting hebt dat alles wel goed komt als jullie maar op een mooi tropisch eiland zitten met een cocktail in de hand, dan kom je waarschijnlijk bedrogen uit. Het voelt als dé oplossing; gewoon even rust en vrijheid in een mooie omgeving. Maar vakantie kan ook een laatste strohalm van jullie huwelijk of relatie zijn. Het lost namelijk niets op als jullie onderliggende problemen niet aanpakken of bespreken. Willen jullie dit wel graag, dan is relatiebemiddeling een goede optie.

 

Hoe gaan jullie om met externe problemen?

De oorzaak van jullie problemen kan ook liggen in te veel druk van buitenaf die op jullie relatie ligt. Stress op het werk, zorgen om een kind, een ziek familielid of een zwaar verlies. Je kunt je voorstellen dat twee weken verplicht ontspannen niet opweegt tegen 50 weken per jaar stress en verdriet. Hoe jullie hiermee omgaan, hoe jullie hierover communiceren met elkaar en of jullie tussendoor rustmomentjes kunnen inbouwen is dan ontzettend belangrijk.

 

De vakantie was al geboekt

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie de scheiding om praktische redenen uitstellen tot na de zomervakantie. Omdat de reis al maanden van tevoren is geboekt of omwille van de kinderen. De laatste keer met het hele gezin op vakantie, voordat jullie het de kinderen vertellen. Het is vaak een emotionele beslissing en een vorm van afsluiting die heel begrijpelijk is, maar alleen aan te raden wanneer jullie er beiden achter staan en zonder ruzie de vakantie door kunnen komen. Weet je niet hoe jullie de scheiding aan moeten pakken, met het oog op de beste situatie voor jullie kinderen? PB Mediation kan jullie helpen door middel van echtscheidingsbemiddeling en zet indien nodig ook kindercoaching in.

 

Meer weten over echtscheidingsbemiddeling of PB Mediation als neutrale bemiddelaar? Neem gerust contact op en stel al jullie vragen.

 

* Paul en Yvonne zijn fictieve namen en dit verhaal is niet gebaseerd op een specifieke client van PB Mediation.

Hoe vier je dit jaar vaderdag wanneer je gescheiden bent en de kinderen op die dag eigenlijk bij de moeder zijn? De een zegt, “simpel, dan gooien we het schema om”, maar in de praktijk ligt het niet altijd zo simpel en komt er meer bij kijken.


Co-ouderschap of een omgangsregeling

Over het algemeen zijn vaders vergeleken met vroeger veel nauwer betrokken bij het opgroeien en de opvoeding van hun kinderen. Om die reden wordt co-ouderschap na scheiding steeds populairder. Maar is 50/50 opvoeding praktisch gezien niet mogelijk, dan kan er worden gekozen voor een omgangsregeling. Welke vorm voor jullie geschikt is bepalen jullie zelf, met ondersteuning van een mediator bijvoorbeeld. Dit wordt vastgelegd in het ouderschapsplan. Hierin kunnen jullie meteen opnemen hoe jullie omgaan met vakanties, verjaardagen, feestdagen, moederdag en Vaderdag.

Stichting Villa Pinedo toont met de video ‘niet jouw taak’ aan dat goede afspraken maken belangrijk is en dat kinderen hier niet mee belast mogen worden.
 

Gun het je kinderen

Laten we er realistisch over zijn dat een scheiding vrijwel nooit helemaal conflictvrij verloopt. Misschien komt het omgooien van jullie schema praktisch gezien niet altijd uit. Maar het idee dat je kind op maandagochtend in de klas niet kan vertellen hoe leuk papa zijn cadeautje vond, dat is toch niet te verkroppen? Zeker de eerste Vaderdag sinds jullie scheiding zal even wennen zijn. Anders is niet erg, geef een nieuwe draai aan Vaderdag, zolang deze maar positief is.
 

Besteed er in elk geval aandacht aan

Misschien is het praktisch gezien écht niet mogelijk om het schema om te gooien. Kijk dan of je misschien een paar uurtjes vrij kan maken zodat jullie kind toch nog even bij de vader kan zijn. Is dit ook geen mogelijkheid door bijvoorbeeld de afstand, stuur dan samen een kaart of een knutselwerkje op en probeer telefonisch contact te hebben. 
 

Wanneer het écht niet gaat

Is er sprake van een groot conflict, waardoor jullie er niet uitkomen en de emoties overheersen? Dan is Vaderdag niet jullie grootste probleem en is het verstandig om samen hulp te zoeken. Jullie zijn dan wel met een reden uit elkaar, jullie zijn nog steeds samen de ouders van jullie kinderen. PB Mediation helpt jullie om samen tot compromissen te komen in het belang van jullie kinderen.
 

Stiefvaders

Ga erg voorzichtig om met cadeaus voor de stiefvader op Vaderdag. Dwing absoluut niets af, want dat kan zorgen voor een groot integriteitsdilemma in de belevingswereld van je kind. Zeg er daarom niets over tenzij je kind er zelf over begint. Als vader kan dit echter best wel steken, maar ga goed ten rade of je dit laat blijken. Ook dan kan je kind in een emotionele tweestrijd belanden. Zie het als iets positiefs dat je zoon of dochter zich ook geliefd voelt in het andere gezin en zo attent is.


Wil je meer weten over hoe om te gaan met jullie kinderen bij een scheiding? Of wil je hulp bij het (her)schrijven van het ouderschapsplan? Neem dan contact op met PB Mediation. T: 06 27236250 / info@pbmediation.nl.
 

Hoe vier jij moederdag?

Zondag 10 Mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop kinderen hun moeders in de watten leggen en verwennen. Een dag waar heel veel kinderen soms al weken op voorbereid zijn. Een cadeautje uitzoeken, een ontbijtje op bed voorbereiden of een knutselwerkje maken op school. Maar moederdag is niet altijd een leuke ervaring. Voor kinderen met gescheiden ouders kan het juist verdrietig en zelfs stressvol zijn.
 

Er plotseling alleen voor staan

Vaak gaan vaders samen met hun kinderen op pad om een moederdag cadeautje uit te zoeken of maken ze samen een ontbijtje. Wanneer dat plotseling niet meer gebeurt staat het kind er ineens alleen voor. Iets simpels als een cadeautje kopen is voor een kind best een onderneming. Het gevoel er ineens alleen voor te staan kan beangstigend en verwarrend zijn.

“Het is niet jouw weekend”

Helaas verloopt niet iedere scheiding soepel en respectvol. Wanneer er geen goed contact is na de scheiding wordt er nog wel eens krampachtig vastgehouden aan de afspraken en planning. “Het is niet haar weekend” is een veelgehoorde uitspraak die de strijd weergeeft tussen ex-partners. Maar hoe teleurstellend en verdrietig is het dat je kind op maandag in de klas niet kan vertellen wat mama van het knutselwerkje vond?
 

Tweestrijd bij een nieuwe partner

Er hoeft niet altijd een strijd gaande te zijn tussen ouders om kinderen in een emotionele innerlijke tweestrijd te brengen. Stel dat de vader al een tijdje een nieuwe partner heeft. Het kind heeft een goede band met de ‘bonusmoeder’ en er heerst een fijne gezinssituatie. Misschien wil hij vanuit zijn gevoel haar ook wat geven voor moederdag, maar voelt zich dan schuldig tegenover zijn eigen moeder. Maar geeft hij haar niets dan voelt hij zich wellicht ook schuldig. Houdt hij het voor zijn moeder verborgen dan levert dat ook weer een schuldgevoel op. Kortom, hij bevindt zich in een tweestrijd die stress oplevert en de enigen die dit gevoel weg kunnen nemen zijn jullie als ouders.
 

Hoe ga je om met een dag als moederdag?

Natuurlijk is iedere situatie anders en dat maakt het ook zo complex. Maar vrijwel iedereen is het er over eens dat een kind geen stress zou moeten ervaren door dit soort zaken. Dat zeker jonge kinderen zich niet verantwoordelijk horen te voelen voor de emoties van hun ouders. Een strijd tussen gescheiden ouders is niet in het belang van het kind.


Wat kunnen jullie doen om moederdag leuk te maken?

Zeker de eerste moederdag na de scheiding zal even wennen zijn. Maar jullie kunnen samen laten zien dat anders niet per se negatief hoeft te zijn. Ga als vader alsnog een cadeautje samen met je kind kopen of stimuleer hem om iets te knutselen. Gun het je ex-partner om deze dag samen met haar kind(eren) door te brengen, ook al is het “jouw weekend” (geldt natuurlijk ook voor vaderdag). Zorg dat jullie kind zich vrij voelt om gevoelens uit te spreken, ook al zijn die voor jezelf pijnlijk om te horen.
 

Alleenstaande moeders op moederdag

Soms is het contact en de relatie verstoord of is er een andere reden dat de vader geen rol meer speelt in het gezinsleven. Neem dan zelf het initiatief en help je kind om iets voor je te maken of kopen. Om toch het verrassingseffect te creëren kun je ook aan familie of vrienden vragen of ze willen helpen. Want wat is er voor een kind op moederdag nu mooier dan dat jij helemaal verrast bent bij het ontvangen van hun cadeau, knutselwerkje of ontbijtje op bed?
 

Echtscheidingsbemiddeling Roosendaal

Jullie gaan scheiden en je wilt dit op de beste manier doen voor jullie kind(eren). Kies dan voor een mediator die jullie gehele scheidingstraject begeleidt met speciale aandacht voor jullie kinderen. Zo helpt PB Mediation jullie bij het opstellen van een ouderschapsplan en een omgangsregeling of co-ouderschap.
 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met PB Mediation. T: 06 27236250 / info@pbmediation.nl

Het advies van het RIVM is duidelijk: we moeten zoveel mogelijk thuisblijven en -werken. Werken jij en je partner samen thuis en denk je nu al: “hoe gaan we dit in hemelsnaam (minstens!) drie weken volhouden?“. Allereerst, als je je dat afvraagt, dan is dat misschien al een signaal op zich, maar in deze vreemde situatie kan zelfs het meest harmonieuze stel uiteindelijk tegen een muur aanlopen. Het is de ultieme relatietest.

 

Je kunt niet om elkaar heen

Je bent continu in elkaars aanwezigheid, je hoort en ziet alles wat de ander doet. Spanningen en irritaties lopen op en er zijn weinig mogelijkheden om écht even te ‘ontsnappen’. Veel sociale contacten vallen nu weg, je sportclub is gesloten en diverse andere activiteiten vallen ook in het water. Als jullie relatie goed zit, dan is wat irritatie niet erg en bovendien heel logisch. Toch is het fijn als jullie deze situatie zoveel mogelijk in harmonie kunnen doorstaan. Hierbij dus wat tips.

 

Maak goede afspraken

De geschreven én ongeschreven regels die op de werkvloer gelden, die zijn thuis meestal niet vanzelfsprekend. Om elkaar te helpen focussen en zo irritaties te voorkomen is het belangrijk om samen goede afspraken te maken.

 • Kunnen jullie in aparte ruimtes werken en zo niet, hoe zorg je dan dat je beiden een fijne werkplek met de juiste middelen en voldoende rust en privacy hebt?
 • Als je partner vaak moet bellen of online vergaderingen heeft, zorg dat je je met een hoofdtelefoon, oortjes en rustgevende playlist toch goed kunt afsluiten.
 • Spreek af wanneer het stil moet zijn en wanneer jullie elkaar wel of niet mogen storen.

 

Creëer een dagritme dat voor jullie beiden werkt

Het is verleidelijk om lekker uit te slapen als je toch niet van huis hoeft. Een half uurtje langer blijven liggen is natuurlijk niet erg, maar probeer samen wel een dagritme en structuur aan te houden waar jullie je beiden in kunnen vinden, anders kan het tot irritaties leiden.

 • Zet je ochtendwekker, maar laat ook op andere gezette tijden een alarm afgaan waarna jullie even samen koffiedrinken, een wandelingetje maken of lunchen. Dat is gezelliger en het houdt je productief. Lunch niet even snel achter je bureau.
 • Houd iedere dag een korte ‘ochtendbespreking’ waarin je elkaar vertelt wat je gaat doen en of de ander hiervoor rekening met je moet houden.
 • Bekijk of de huishoudelijke taken anders verdeeld moeten worden. Degene die normaliter het meest werkt, heeft nu misschien wel meer tijd omdat niet alle werkzaamheden vanuit huis mogelijk zijn.

 

Als je kinderen hebt

Wanneer jullie kinderen hebben ligt het sinds 16 maart allemaal nog wat moeilijker. De school en kinderopvang zijn dicht en spelen bij vriendjes en uitrazen bij de voetbaltraining zit er voorlopig ook niet in. Wat kunnen jullie doen?

 • Goed plannen en de taken (her)verdelen. Welke ouder helpt bij welke schoolactiviteiten op afstand en hoe past dat in jullie werkplanning?
 • Misschien kunnen jullie in blokken werken, waarbij de een vroeger begint en de ander langer doorwerkt.
 • Kinderen hebben ook veel baat bij een goed dagritme. Iedere ochtend om dezelfde tijd aan de ontbijttafel zitten, schoolwerk, sporten, spelen, klusjes doen en schermtijd verdelen over de dag zijn manieren om het ritme te bewaren.
 • Zorg voor een afgebakende plek waar de kinderen geconcentreerd aan schoolactiviteiten kunnen werken.

 

‘Mens erger je niet!’

En dan bedoelen we niet het bordspelletje, hoewel het een mooi alternatief voor Netflix is. 24 uur per dag en drie weken lang op elkaars lip zitten gaat je niet in de koude kleren zitten. Je mist je privacy en het contact met anderen. Dit kun je doen:

 • Spreek een codewoord af dat aangeeft dat je écht even afstand nodig hebt. Trek je terug in een andere ruimte of een hoekje waarin je ongestoord kunt lezen, muziek luisteren, iets creatiefs doen of je favoriete serie kijken.
 • Als je nog naar buiten mag en kunt, maak er dan gebruik van. Maak iedere dag een lange wandeling of fietstocht, ga hardlopen of in de tuin werken. Blijf je ook nog eens fit.
 • (Beeld)bel iedere dag minimaal met één collega, familielid of vriend, zo behoud je het contact met de buitenwereld.

 

Accepteer de situatie en neem even gas terug

Iedereen zit momenteel ongeveer in hetzelfde schuitje. De perfecte partner, ouder én werknemer zijn, dat moet je jezelf nooit opleggen, maar nu zeker niet. Veel werkgevers zullen begrijpen dat je niet voluit kunt presteren. Net als je partner zal begrijpen dat je na een tijdje in thuisisolatie niet helemaal jezelf bent. Praat erover met elkaar, laat de teugels wat vieren en accepteer dat het nu even niet anders is. Geniet van het rustiger aan doen, de ‘quality time’ met je partner en gezin en de kleine dingetjes waar je blij van wordt.

 

Zie het als een kans om je relatie te verdiepen

Nu je zoveel tijd met elkaar spendeert, maak dan ook eens tijd voor een goed gesprek. Tijdens een crisis gaan mensen vaak nadenken wat zij nu écht belangrijk vinden. Zitten jullie nog op één lijn? Wat gaat er in de ander om? Spreek voornemens, dromen en wensen voor de toekomst naar elkaar uit. Je maakt van een vervelende situatie het beste en het versterkt jullie relatie. Zie het dus als een kans.

 

De curve uitvlakken (‘flatten the curve’)

Op social media zie je de oproep van verschillende mensen: ‘let’s flatten the curve’. Door zoveel mogelijk binnen te blijven zorgen we ervoor dat de piek van corona-besmettingen wordt uitgevlakt. Konden we over het aantal scheidingen maar hetzelfde zeggen. Na vakantieperiodes is er altijd een piek in het aantal scheidingen te zien. Als je het beeld van zon, zee en strand verruilt voor de vier muren van jullie woning, dan kun je je wel voorstellen dat deze piek na de corona-pandemie misschien nog wat hoger ligt.

 

Van quarantaine naar scheiding?

Natuurlijk is het niet zo dat een vakantie of een virus oorzaken van een scheiding zijn. Wanneer er al twijfels, spanningen en onvrede in jullie relatie zijn, dan kun je dat normaal gesproken misschien verdrukken of vermijden, maar nu je op elkaar aangewezen bent kun je geen kant op. Het is dan de druppel die de emmer doet overlopen. Beangstigt het idee van thuisisolatie met je partner je nu al, dan is er misschien meer aan de hand.

 

Wat kunnen jullie doen?

Probeer je gevoelens natuurlijk eerst met elkaar te bespreken, al is dat meestal niet makkelijk. Je weet dat het zo niet door kan gaan, maar je wilt in deze vreemde tijd geen knoop doorhakken. Heel begrijpelijk. Bij PB Mediation helpen we je, door middel van relatiemediation.

Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Onze mediators staan jullie graag te woord. Op dit moment kan dat niet op kantoor plaatsvinden, maar willen jullie niet wachten, dan is telefonisch of via Skype is natuurlijk geen enkel probleem.

 

Lees meer over mediation op afstand (online).

In sommige gevallen is het niet mogelijk of wenselijk om fysiek met elkaar rond de tafel te gaan wanneer jullie gaan scheiden. In verschillende situaties is online echtscheidingsmediation op afstand een goed alternatief voor fysieke bemiddeling:

 • Wanneer één van jullie (vaak) in het buitenland verblijft en de mediationgesprekken dus lastig te plannen zijn.
 • Wanneer direct persoonlijk contact zoveel mogelijk vermeden moet worden, zoals momenteel met het corona (COVID-19) virus.

 

Direct een afspraak plannen voor online mediation?

 

Waar moet je rekening mee houden als je kiest voor online scheiden?

Bij de gebruikelijke vorm van mediation zit de mediator met jou en je partner om de tafel. Zeker wanneer jullie er samen totaal niet uit lijken te komen, is dit directe contact belangrijk. Wanneer jullie al redelijk op één lijn zitten en alleen wat ondersteuning kunnen gebruiken bij de afhandeling van de scheiding (bijvoorbeeld op juridisch en financieel vlak) dan is mediation op afstand zeker aan te raden. We hebben voornamelijk contact via e-mail, telefoon en/of Skype.

 

Online mediation is goedkoper en sneller

Scheidingsmediation op afstand heeft verschillende voordelen:

 • Online scheiden is goedkoper (vraag ons naar de kosten).
 • Een scheiding op afstand gaat in veel gevallen sneller.
 • We hebben alleen online contact, waardoor jullie niet hoeven te reizen naar het mediationkantoor.
 • Je kunt reageren op het moment dat het jou het beste uitkomt.
 • Alle documenten en stukken worden online opgesteld, je ontvangt alles wat jullie nodig hebben netjes in je mailbox.
 • Doordat PB Mediation waarde hecht aan goede online communicatie en bereikbaarheid, is er geen kwaliteitsverschil tussen fysieke en online echtscheidingsmediation.

 

Online scheiden heeft ook nadelen

Zoals gezegd, is het belangrijk dat jullie op dezelfde golflengte zitten wanneer jullie kiezen voor online mediation. Dit heeft met name met de communicatiemogelijkheden te maken.

 • De non-verbale communicatie is beperkt, dit maakt het soms lastiger om elkaar te begrijpen. Ook is het voor de mediator dan lastiger in te schatten of er onderliggende emoties zijn waar verder op ingegaan moet worden.
 • Communicatie kan via de telefoon, e-mail en zelfs via Skype anders geïnterpreteerd worden, wat de kans op miscommunicatie vergroot. 
 • Zeker wanneer je ook je verhaal graag kwijt wilt, is persoonlijk contact prettig. Online mediation kan standaard mediation dan ook nooit volledig vervangen. 

 

Kiezen jullie toch liever voor mediation aan tafel bij een professionele echtscheidingsbemiddelaar?

 

Online mediation op afstand; de procedure

 1. Aanmelding en individuele kennismakingsgesprekken per telefoon of Skype.
 2. Bij bevestiging van jullie echtscheidingsmediation opdracht worden toegangsgegevens toegestuurd tot jullie digitale dossier.
 3. Jullie vullen het digitale dossier in met de gevraagde gegevens.
 4. Julie ontvangen in dit dossier een digitale mediationovereenkomst met het verzoek deze voor akkoord te ondertekenen.
 5. Mediationgesprekken vinden individueel en/of gezamenlijk plaats per telefoon of Skype.
 6. Aan de hand van deze gesprekken worden jullie onderlinge afspraken vastgelegd in een convenant en eventueel een ouderschapsplan.
 7. Wanneer jullie definitief akkoord zijn met het convenant en het ouderschapsplan dan printen jullie deze stukken en ondertekenen ze.
 8. Jullie gemeenschappelijk verzoek tot ontbinding van jullie huwelijk wordt door PB Mediation ingediend bij de rechtbank.

 

Wil je meer weten over online mediation bij scheiding? Ben je op zoek naar een online mediator? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27 236 250 of mail naar info@pbmediation.nl

Bij PB Mediation houden wij ons aan de voorschriften van het RIVM en volgen wij de adviezen op.

Onze dienstverlening gaat gewoon door. Neem 24 uur voor uw afspraak contact met ons op om details af te stemmen conform de dan geldende richtlijnen. De mediation kan eventueel ook plaatsvinden via beeldbellen.

We zijn bereikbaar per e-mail en/of telefoon.

Telefoonnummer: 06 27 23 62 50
E-mail: info@pbmediation.nl

#corona #pbmediation #echtscheidingsbemiddeling #mediation

Benieuwd of wij jullie kunnen helpen?


Aangesloten bij: