Echtscheidingsbemiddeling Roosendaal

PB Mediation is een erkende scheidingsmediator in de omgeving Roosendaal. Echtparen die bij PB Mediation komen voor echtscheidingsbemiddeling willen naast de praktische afhandeling ook graag hun verhaal kwijt. Het gezamenlijke doel is om de echtscheiding door middel van mediation op een waardige manier af te ronden.

Acceptatie van de scheiding

Acceptatie is voor beide partners essentieel om weer naar de toekomst te kunnen kijken. Maar vaak is dit juist één van de moeilijkste dingen. PB Mediation Roosendaal helpt jullie als echtscheidingsbemiddelaar de praktische zaken op een rijtje te zetten, zoals bijvoorbeeld de eigen woning en boedelscheiding, omgangsregeling en het partnerpensioen. Mediation bij scheiding is in alle gevallen aan te raden, omdat mede hierdoor beide partners weer naar de toekomst kunnen kijken.


​Echtscheidingsbemiddeling en kinderen 

Wanneer jullie kinderen hebben spreekt het voor zich dat ze zo min mogelijk belast mogen worden met de scheiding. Hoe jullie met elkaar omgaan is cruciaal. Daarom is communiceren zo belangrijk. Ook hierin informeert en begeleidt PB Mediation Roosendaal jullie. Bijvoorbeeld bij het opstellen van het ouderschapsplan en het maken van afspraken met betrekking tot alimentatie.

Soms is een ontmoeting tussen toekomstige ex-partners pijnlijk. Zeker wanneer er sprake is van een conflict. Maar dit maakt de noodzaak juist zo groot om tóch samen aan tafel plaats te nemen en de scheiding op een goede manier af te sluiten. Het is goed om je te realiseren dat kinderen leren van het gedrag van de ouders. Jullie houding wordt als normaal gezien door jullie kinderen. Door respect te tonen leren ze dat dit de juiste manier is om met hun partner om te gaan in hun eigen toekomstige relaties. Mediation kan bij scheiding het duwtje in de juiste richting geven.


Meer weten over mediation bij scheiding in Roosendaal? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl