December staat in het teken van de feestdagen, een erg drukke periode voor de meeste mensen. Voor velen is het daarom helemaal geen feest, maar juist een enorm stressvolle periode. Wanneer relaties al op druk staan is deze tijd van het jaar de ultieme beproeving. Cadeaus kopen, overvolle weekenden, schoonfamilie, kerstdiners voorbereiden, een drukke tijd op het werk en plotseling continu samen zijn. Het kan maar net de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Het verklaart in elk geval waarom januari, nét na de feestdagen, het aantal scheidingen fors toeneemt.

Het uitstellen van de beslissing om te gaan scheiden

De meeste mensen zijn het erover eens dat de feestdagen een leuke tijd hoort te zijn. Ze willen anderen in deze tijd niet belasten met hun problemen of ze gunnen de kinderen nog een laatste Kerst als gezin. De wens uitspreken te willen scheiden lijkt in deze periode harder aan te komen en dus verbijten ze zich. Om familie, kinderen én de partner die nog van niets weet geen extra verdriet te doen.

De leukste tijd van het jaar?

We kennen allemaal de prachtige kerstcommercials op tv. Een grote familie die zich tegoed doet aan het kerstdiner, iedereen lacht uitbundig en geeft elkaar mooi ingepakte cadeaus. Wanneer dit gezellige plaatje het ideaalbeeld is van de perfecte Kerst, dan kan de werkelijkheid toch behoorlijk tegenvallen. Familie en schoonfamilie die niet goed samen gaan, vervelende opmerkingen, irritaties. Juist veel tijd met elkaar doorbrengen op deze hectische dagen kan ervoor zorgen dat de situatie escaleert en de wens om te scheiden uitgesproken wordt.

Wil je echt scheiden of is de druk te hoog geworden?

Er zijn dus twee hoofoorzaken voor het hoge aantal scheidingen na de feestdagen. Wanneer de Kerstperiode als een slecht moment werd gezien, wil dat zeggen dat het juiste moment wordt afgewacht en dat er waarschijnlijk wel goed over nagedacht is. Wanneer de wens wordt uitgesproken uit een impuls, is scheiden niet de enige optie, wellicht kan relatiebemiddeling jullie helpen inzicht te geven en het roer om te gooien.

Hoe weet je wat de juiste beslissing is?

Wanneer je jezelf in een soortgelijke situatie bevindt, probeer je dan in te beelden of je dezelfde beslissing zou nemen als het zich op een willekeurige dag in het jaar zou voordoen. Dit kun je alleen overdenken, maar erover praten is vaak de beste manier. Wanneer dit één op één met je partner niet lukt, kunnen jullie wel wat hulp gebruiken. PB Mediation kan jullie met relatie mediation helpen om op een heldere manier naar de situatie te kijken en de echte knelpunten boven tafel te krijgen.

Echtscheidingsbemiddeling door PB Mediation

Echtscheidingsbemiddeling ofwel scheidingsmediation is er voor jullie wanneer je zeker weet dat een scheiding de enige oplossing is. De ervaren echtscheidingsbemiddelaars van PB Mediation in Roosendaal hebben al vele echtparen begeleid bij hun echtscheiding. Het hoofddoel is altijd om er samen zo goed mogelijk uit komen en het zo min mogelijk belasten van (eventueel betrokken) kinderen.
 

Maak kennis met PB Mediation
Wil je meer weten over echtscheidingsmediation of relatiebemiddeling? Vul het contactformulier in en we nemen graag contact met je op voor het beantwoorden van je vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: