Waarom scheiden mensen na de vakantie?
De meeste scheidingen worden aangevraagd vlak na de vakantieperiode.
Stel je eens voor. Het hele jaar heb je het druk gehad. Met werk, zorg voor de kinderen, sport, hobby's of andere taken die constant je aandacht vroegen. Misschien heb je hierdoor andere belangrijke zaken aan de kant geschoven, zoals ontspanning en tijd voor jezelf, en aandacht voor je relatie.

Vakantie goed voor je relatie?
Door de dagelijkse hectiek merken veel mensen niet dat er langzaam vermindering in de intimiteit met hun partner insluipt.
Er wordt steeds minder gesproken over gevoelens en relatieproblemen. Irritaties worden aan de kant geschoven om er toch vooral voor te zorgen dat het dagelijks leven niet verstoord wordt. Klinkt best stressvol, vind je niet?
Niet vreemd dat mensen dus al maanden van tevoren uitkijken naar de zomervakantie. Hét moment om te relaxen, weer tot zichzelf te komen én.. hun relatie weer nieuw leven in te blazen. In veel gevallen een prima idee natuurlijk, maar soms pakt het anders uit.

Te hoge verwachtingen
Voor stellen en echtparen die al twijfels hebben over hun relatie, kunnen een paar weken vakantie doorslaggevend zijn.
Er worden soms te hoge verwachtingen gesteld aan de vakantie en het effect hiervan op de relatie. De schitterende vakantie brochures met plaatjes van gelukkige gezinnen scheppen een hoopvol beeld van verbetering. Des te bitterder is het gevoel van teleurstelling wanneer er bij thuiskomst niets veranderd blijkt te zijn. Vaak is het negatieve of twijfelachtige gevoel juist versterkt omdat partners ineens wekenlang vierentwintig uur per dag samen zijn. Kleine irritaties groeien uit tot ondenkbare proporties en kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de wens om te scheiden wordt uitgesproken.


Voor de kinderen
Het kan zijn dat het niet de vakantie zelf is die de doorslag geeft, soms wachten partners bewust met het uitspreken van de beslissing.
Dit is vaak het geval wanneer een echtpaar of stel kinderen heeft. Want wanneer vertel je het ze?
Midden in het schooljaar wordt vaak als een slecht moment gezien, omdat de schoolprestaties er onder zouden kunnen lijden.
Het gebeurt ook wel dat een vakantie al maanden van tevoren geboekt is en ouders de schijn voor hun kinderen willen ophouden. Om ze nog een laatste vakantie als gezin te gunnen. Dit kan wel pijnlijke situaties opleveren, zeker wanneer één van de partners toch stiekem op een verzoening hoopt.


Een beslissing nemen
Wanneer duidelijk is dat jullie niet op dezelfde voet verder kunnen gaan moet er een beslissing genomen worden. Relatiebemiddeling is een overweging. Hebben jullie dit al geprobeerd of weet je gewoon zeker dat een scheiding de beste optie is, dan is het aan te raden een echtscheidingsmediator te benaderen. Deze is onpartijdig en heeft als taak jullie scheiding in het hele proces te begeleiden.
Zo ook bij PB Mediation in Roosendaal, met aan het roer Paulien Boehlé en Erika Konings, twee ervaren mediators. Zij begeleiden jullie juridisch, financieel en emotioneel in het scheidingsproces en handelt de procedure van begin tot eind af. Het einddoel is dat beide partijen de situatie kunnen accepteren en dat kinderen zo weinig mogelijk belast worden met de scheiding.


Ben je benieuwd of PB Mediation jullie kan helpen?
Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl
 

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: