Erika Konings is sinds 2018 een waardevolle aanvulling als mediator bij PB Mediation in Roosendaal. Haar waarden en eigenschappen passen helemaal bij de visie, openheid en toegankelijkheid van PB Mediation. Empathie, de ruimte om naar elkaar te luisteren en de bereidheid om tot oplossingen te komen, dat is waar PB Mediation voor staat en waar Erika graag een bijdrage aan levert.

Erika’s achtergrond

Erika heeft de opleiding tot mediator afgerond en is op verscheidene vlakken actief in mediation. Haar arbeidservaring op juridisch gebied geeft inzichten die in de mediation heel goed bruikbaar zijn. Bovendien levert haar levenservaring ook zeker een meerwaarde op.

 

Waarom ze heeft gekozen voor het vak mediation

Erika ziet in haar beroep en omgeving regelmatig dat er procedures worden gevoerd waarbij partijen tegenover elkaar staan en op die manier hun recht willen halen. Een strijd die vaak meer schade aanbrengt dan het oplevert. Wat echt belangrijk en waardevol is wordt hierbij dan uit het oog verloren. Erika kan er oprecht blij van worden wanneer ze ziet dat mensen in een mediation traject beter naar elkaar gaan luisteren en met elkaar gaan meedenken, in plaats van slechts verkondigen wat ze van de ander willen en waar ze recht op hebben.


“Voor mij is een mediation traject geslaagd zodra de partijen met een goed gevoel terug kunnen kijken op de gesprekken. Maar wanneer de mensen zelfs het begrip voor elkaar hervinden en elkaar weer wat gunnen, dat is voor mij echt de kers op de taart”.

 

Wat maakt Erika een goede mediator?

Erika geeft alle partijen de ruimte om te vertellen, maar moedigt daarbij ook aan om naar elkaar te luisteren, ook al verschillen de standpunten. Doordat Erika beschikt over goede bemiddelingsvaardigheden en inlevingsvermogen, ervaren mensen de rust en het vertrouwen om hun verhaal uiteen te zetten. Met vertrouwen, geduld en het stellen van de juiste vragen komt het onderliggende probleem naar boven. Dan pas komt ook de oplossing van het probleem in zicht. Erika begeleidt het hele mediation proces en overlegt waar nodig met Paulien of externe professionals.

 

Empathie, begrip en geduld zijn eigenschappen die Erika kenmerken en die van pas komen bij  familie mediation, echtscheidingsbemiddeling en arbeidsmediation.

 

 

Wil je meer weten over PB Mediation of hoe een mediation traject er bij Erika in de praktijk uit ziet?

Bel naar 06 27236250 of mail naar erika@pbmediation.nl.

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: