La Vida Coaching voor vrouwen tijdens en na hun scheiding

Kom sterker uit je scheiding met coaching!
Na een scheiding staat je leven totaal op zijn kop en waarschijnlijk liep het in de periode voor de scheiding ook al een tijdje niet zoals je zou willen. Gevoelens van ontkenning, woede, haat, schuld, minderwaardigheid, wanhoop, verdriet, angst om alleen te zijn of de kinderen te verliezen…
In het begin lijkt een echtscheiding vooral ellende op te leveren. Maar verderop in het verwerkingsproces ontstaan nieuwe kansen. Je wordt gedwongen om weer eens  goed over jezelf na te denken, stil te staan bij belangrijke levensvragen als: Wie ben ik? Waar sta ik? Wat is belangrijk voor mij? Wat kan ik? Wat zijn mijn  doelen? Welke wensen en verlangens heb ik?
Al met al, hoe onverwacht ook, ligt hier een kans op inzichten en persoonlijke groei. Daaraan kun je om te beginnen veel zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, tekenen, schilderen of schrijven. Vooral het schrijven van een dagboek kan een goede uitlaatklep zijn. Je kan ook contact zoeken met vriendinnen of met lotgenoten om ervaringen te delen. Probeer je daarbij met name op positieve elementen te richten: inspiratie en moed in plaats van afbranden en negativiteit, ordening aanbrengen in plaats van piekeren over de chaos.
Je kan er ook voor kiezen om samen met een coach je talenten te (her)ontdekken en aan jezelf te werken. Dit is wat Mieke, 39 jaar en moeder van twee dochters van 12 en 10 heeft gedaan. Mieke had voor haar huwelijk een goedbetaalde functie als afdelingsmanager bij een gemeente. Tijdens haar huwelijk en in de zorg voor haar kinderen heeft ze een stap teruggedaan in functie en is ze parttime gaan werken. Ze heeft zich vooral op de zorg van haar kinderen gericht. Na haar huwelijk en nadat het grootste deel van de echtscheiding, inclusief de afhandeling van praktische zaken, verwerkt was, kwam Mieke tot de conclusie dat het tijd was om aan zichzelf te werken. Ze heeft tijdens de coaching geleerd om bewuster voor zichzelf te kiezen en bewuster voor zichzelf te leven. Inmiddels heeft ze haar leven na de scheiding weer goed op orde. Ze is gaan hardlopen (haar eerste 10 kilometer is een feit) en ze heeft een andere baan gezocht met meer persoonlijke uitdaging, welke prima te combineren is met de zorg voor haar dochters.

 


Coaching kan je helpen op weg naar jouw nieuwe toekomst. Het helpt je om antwoord te vinden op belangrijke levensvragen, zodat je weer weet wie jij bent, wat jij wilt en waar je heen gaat!
La Vida Coaching
Angelique Nijssen en Agnes Coster

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: