Intrek in BedrijvenCentrum Roosendaal

ROOSENDAAL –  Trouwen en scheiden is van alle dag. Alleen de manier waarop men er tegenwoordig mee omgaat heeft een duidelijke wending genomen. Steeds vaker kiest men voor begeleiding door een mediator in plaats van een ‘vechtscheiding’. Sedert augustus 2013 is Paulien Boehlé, als mediator van Het ScheidingsHuys en PB Mediation, met haar kantoor gevestigd in het BedrijvenCentrum  Roosendaal.  In alle rust en met een grote mate van integriteit en anonimiteit ontvangt zij de mensen die de keuze van een echtscheiding al gemaakt hebben maar de weg ernaartoe nog moeten doorlopen.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Paulien  Boehlé zegt daarover: “Op het moment dat mensen kiezen voor het traject van mediation of bemiddeling bevinden ze zich in het meest emotionele moment van het hele proces. Hun positie is verschillend en het begrip voor elkaar kent een dramatisch dieptepunt. Door eerst de woede een plaats te geven, komt er ruimte om stapjes naar verbetering van de situatie te zetten. Uiteindelijk komt er aan het einde van het hele proces ‘lucht’ om de draad van het eigen leven weer op te kunnen pakken”.

Het ScheidingsHuys/PB Mediation neemt intrek in BedrijvenCentrum Roosendaal. “De eerste stap is het omzetten van emotionele woede naar energie om tot een oplossing te komen”.

Verwerking

“Voordat je aan het verwerken van een scheiding toe bent en bereid bent om oplossingen te bedenken voor jezelf, je partner en je kinderen, moet er eerst ruimte voor emotie zijn. Pas dan kun je orde op zaken stellen en starten met een kennismakingsgesprek bij een mediator. Tijdens dit gesprek bepalen alle partijen, dus ex-partners en mediator, of er een ‘klik’ is die zorgt voor een goede kans van slagen”. Paulien benadrukt het belang van een goede gesprekbasis. “Daarna kun je stappen zetten naar een definitieve oplossing. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats, wordt er naar de positie van de kinderen gekeken, kijken we naar de zakelijke kanten van de scheiding en volgen er nog een eindgesprek en feedbackgesprek”.

Kinderen

Paulien geeft aan dat kinderen in het hele proces een essentiële rol spelen. “Zij hebben ervaren dat het tussen de ouders niet goed gaat en dat zoiets spanningen en ruzies veroorzaakt. Daarom is het zo belangrijk om je ook vooral op hen te focussen. Wanneer de ex-partners dat willen, kan ik een kindercoach inschakelen die in gesprek gaat met de kinderen en vervolgens een advies uitbrengt aan mij als de mediator. Dat advies betrek ik dan weer in het gesprek met de scheidende partijen”. Vaak blijkt dat de wijze van communiceren met elkaar allesbepalend is hoe partijen uit elkaar gaan. “Natuurlijk neem je het verdriet niet weg en het is vanzelfsprekend dat er voor iedereen dingen veranderen. Maar na het hele proces komen mensen weer in een stadium om hun eigen leven  op te pakken. En dan erkennen ze ook dat hulp van een mediator meer dan welkom is geweest”, besluit Paulien haar kijk op het hele proces.

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: