Het Scheidingshuys PBMediation echtscheidingsbemiddeling in Roosendaal

Paulien Boehle: ‘Goede begeleiding is tegenwoordig onmisbaar’

Scheiden doe je samen


ROOSENDAAL – Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat zijn er
35.000 per jaar. Voor de toekomst van ex-partners en eventuele kinderen is het van groot belang dat de scheiding goed wordt afgewikkeld. Professionele echtscheidingsbemiddeling, bijvoorbeeld van Het ScheidingsHuys, is daarbij tegenwoordig onmisbaar.
Het ScheidingsHuys PBMediation heeft jarenlange ervaring om scheidingen op een respectvolle en professionele manier te begeleiden.

Paulien Boehle:”Het bijzondere, is dat we uitgebreide ervaring hebben op juridisch, financieel en fiscaal gebied. In tegenstelling met andere organisaties, bieden wij echt een complete service. Overigens doen we dat ook voor mensen die samenwonen of een geregistreerd partnerschap hebben”.
Een scheiding is heel ingrijpend. Daarom is het belangrijk dat een onpartijdige en vakkundige persoon beide partners helpt om de zaken op orde te krijgen. Iemand die het hele proces overziet, maar ook de emoties begrijpt. “Het hoeft geen ‘vechtscheiding’ te worden. Eventuele kinderen worden daar vaak de dupe van. Maar ouder ben je voor het leven, niet voor even. Daarom zeggen wij wel eens: ‘Samen trouwen is samen scheiden’. En dat kun je maar beter goed regelen.”

Het ScheidingsHuys PBMediation werkt met vaste tarieven voor de totale begeleiding, zodat klanten vooraf weten waar ze aan toe zijn. Meer weten? Neem contact op met Paulien Boehle.
Telefoon: 06-.27236250 E-mail: info@pbmediation.nl Internet: www.pbmediation.nl
In het eerste en kosteloze gesprek onderzoekt Paulien  de mogelijkheden voor een goede bemiddeling. Zijn de partners bereid om te overleggen en samen te werken? Hebben ze het vertrouwen in Paulien?  Als het antwoord op beide vragen ‘ja’ is, wordt een inventarisatie en een stappenplan gemaakt. Zo wordt het vervolgtraject bepaald. Voor de kinderen komt er bijvoorbeeld een ouderschapsplan.
“Ook wordt gekeken naar ingewikkelde zaken als alimentatie, pensioenrechten, huwelijkse voorwaarden en eigendomsverhoudingen. Is er bijvoorbeeld een eigen woning waar rekening mee moet worden gehouden? Daarna stellen we een echtscheidingsconvenant op. In dat officiële document staat precies wat er is afgesproken, zodat er later geen misverstanden over ontstaan. Ten slotte dient een advocaat van Het ScheidingsHuys die afspraken in bij de rechtbank”.

www.pbmediation.nl
 

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: