Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw. December staat in het teken van de feestdagen. Maar is het wel altijd zo’n feest? Voor veel mensen is het een stressvolle periode. Juist in deze situatie komt er dan ook vaak wat meer druk op relaties te staan. Niet voor niets is januari het drukste scheidingsseizoen.

De mooiste tijd van het jaar…

Een van de redenen dat er in januari zoveel huwelijken en relaties stranden is dat menig ongelukkig echtpaar vindt dat de periode rond de feestdagen een leuke tijd hoort te zijn. Ze willen anderen in deze tijd niet belasten met hun problemen of ze gunnen de kinderen nog een laatste Kerst als gezin. Zeker wanneer de wens om te scheiden door één van de partners nog niet is uitgesproken, ligt het gevoelig om dit tijdens de feestdagen bekend te maken.

Gezellig samen zijn…

We kennen allemaal de prachtige kerstcommercials op tv. Een grote familie die zich tegoed doet aan het kerstdiner, iedereen lacht uitbundig en geeft elkaar mooi ingepakte cadeaus. Wanneer dit gezellige plaatje het ideaalbeeld is van de perfecte Kerst, dan kan de werkelijkheid toch behoorlijk tegenvallen. Familie en schoonfamilie die niet goed samen gaan, vervelende opmerkingen, irritaties. Juist veel tijd met elkaar doorbrengen op deze hectische dagen kan ervoor zorgen dat de situatie escaleert en de wens om te scheiden uitgesproken wordt.

Doordachte beslissing of een bevlieging?

De twee redenen dat scheidingen met name aan het begin van het jaar aangevraagd worden zijn dus: De feestdagen als slecht moment zien of een relatie wordt verbroken door ruzies of irritatie, die met name in de hectische periode escaleren. Wat opvalt is dat in het eerste geval heel bewust en rustig het juiste moment wordt afgewacht. (Hoewel het juiste moment natuurlijk niet bestaat) In het tweede geval lijkt het meer een impulsbeslissing.

Wanneer je je zelf in een soortgelijke situatie bevindt, probeer je dan in te beelden of je dezelfde beslissing zou nemen als het zich op een willekeurige dag in het jaar zou voordoen. Dit kun je alleen overdenken, maar erover praten is vaak de beste manier. Wanneer dit één op één met je partner niet lukt, kunnen jullie wel wat hulp gebruiken. Meld je dan aan voor relatiebemiddeling bij Paulien Boehlé van PB Mediation. Zij helpt jullie op een heldere manier naar de situatie kijken en de echte knelpunten boven tafel te krijgen.Scheidingsbemiddeling

Echtscheidingsbemiddeling ofwel scheidingsmediation is er voor jullie wanneer je zeker weet dat een scheiding de beste oplossing voor jullie is. Paulien Boehlé van PB Mediation in Roosendaal is een ervaren echtscheidingsbemiddelaar die al vele echtparen begeleid heeft bij hun echtscheiding. Het hoofddoel is altijd om er samen zo goed mogelijk uit komen en het zo min mogelijk belasten van (eventueel betrokken) kinderen.

Wil je meer weten over echtscheidingsmediation of wil je een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek inplannen?  Vul het contactformulier in, mail naar info@pbmediation.nl of bel naar 06 272 36 250.

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: