Artikel in de Bode Roosendaal: PBMediation Bemiddeling voor de ideale scheiding

ROOSENDAAL – “Gesprekstof kom ik nooit te kort op feestjes”, vertelt Paulien Boehle, eigenaar van PB Mediation. “Wanneer ik vertel over mijn beroep, vliegen vervelende verhalen mij om de oren.” Als mediator bemiddelt zij vooral in echtscheidingsprocedures. Volgens Paulien kun je ook goed scheiden. ´Natuurlijk is het altijd verdrietig, maar mijn doel is in een ellendige periode toch het gevoel te geven dat alles goed en vlot geregeld is.”

“Scheiden is een emotioneel proces. Als stellen bereid zijn er samen uit te komen, gaat dat proces sneller en kost het minder geld.” Kort en krachtig vertelt Paulien Boehle waarom zij van grote betekenis kan zijn tijdens een echtscheiding. Als mediator, oftewel bemiddelaar, is zij neutraal en onpartijdig. “Ik probeer een win-winsituatie te creëren en een jarenlang gevecht te voorkomen.”
“Het is niet zo dat ik problemen oplos”, vertelt Paulien. “Ik bemiddel en breng de communicatie op gang. Het gaat er over samen de juiste keuzes te maken”, zegt ze. “Natuurlijk begeleid ik ook en beantwoord ik allerlei vragen als ´hoe het zit met alimentatie´ bijvoorbeeld.” Een van de vele vragen waarbij haar achtergrond als financieel adviseur goed van pas komt. Twee jaar geleden, na een reorganisatie en zelf een scheiding achter de rug te hebben gehad, besloot Paulien een eigen mediationpraktijk op te starten, sinds augustus gevestigd aan de Kroevenlaan. “Als financieel adviseur kwam ik al vaak met scheidingen in aanraking. Ik merkte dat de bemiddelende rol mij goed lag en het veel effectiever was met beide partijen rond de tafel te gaan zitten om er samen uit te komen.””

Sneller en goedkoper
“Een scheiding is niet leuk, de meesten willen het graag zo snel mogelijk achter de rug hebben. Te snel is niet goed, het is namelijk een proces van stappen. Maar meestal handelen we het proces tussen de drie en zes maanden af”, vertelt Paulien. “En waar je bij een advocaat in de tienduizend euro´s moet denken, ben je hier hooguit 3000 euro kwijt.” Volgens Paulien komt bij een goede scheiding hulp uit verschillende hoeken kijken. “Ik werk samen met verschillende coaches waaronder een kindercoach en een financieel adviseur. Hun expertise zet ik in om iedereen die bij het echtscheidingsproces wordt betrokken goede begeleiding te geven. Mensen zijn vaak dankbaar voor de steun die ze hebben gehad in zo´n lastige periode.” “Zeker ook vanuit het oogpunt van de kinderen is een vechtscheiding heel vervelend. Ik help met het opstellen van een ouderschapsplan want hoe je het ook went of keert, je mag dan als partners uit elkaar gaan, maar vader en moeder ben je je leven lang.” Zo´n plan wordt door Paulien eens in de twee à driejaar onder de loep genomen. “Kinderen groeien op, gezinnen worden uitgebreid, een ouderschapsplan moet werkbaar blijven”, vertelt zij. “Scheiden is één ding, maar ook wat er daarna gebeurt, behoeft begeleiding.”

Paulien Boehle, PB Mediation, Kroevenlaan, 4707 BJ Roosendaal, 06-27236250 info@pbmediation.nl, www.pbmediation.nl

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: