‘Ook na een echtscheiding willen kinderen hun ouders langs de lijn zien staan’

Scheiden is net zo’n gewichtige zaak als trouwen. Met behulp van een mediator kunt u uw echtscheiding zorgvuldig, doordacht en met respect voor beide partijen afwikkelen. En vooral ook met respect en aandacht voor de eventuele kinderen.

“Want zij komen bij beide ouders wél op de eerste plaats, maar door allerlei omgangsregelingen en een eventuele verhuizing ‘verliezen’ ze dan bijvoorbeeld wel vaak hun sportieve ontspanning. Zoals lekker even trainen of op zaterdag hun wedstrijdje voetballen met vriendjes of vriendinnetjes”, zegt mediator Pauline Boehlé.

Als gediplomeerd mediator legt ze zich toe op het begeleiden van echtscheidingen. In haar werk combineert ik ze doortastendheid met financiële expertise. Haar devies is: ‘Minder leuke situaties kun je maar beter zo snel mogelijk achter de rug hebben. Als beide partijen het daarmee eens zijn, dan is de oplossing nabij.’
Als mediator brengt Pauline Boehlé beide partijen op haar kantoor in Roosendaal samen aan tafel om te komen tot de best mogelijke oplossing voor alle partijen. “Wij adviseren onder meer over inkomen, alimentatie voor de kinderen, een ouderschapsplan, bezittingen en andere van toepassing zijnde zaken. Verder is er uiteraard aandacht voor de ouders als mens.”

Goedzo Kindercoaching
Pauline werkt tijdens de mediation vaak ook samen met Rina Hoetelmans van Goedzo Kindercoaching uit Bergen op Zoom. Want vooral op kinderen heeft een scheiding grote impact. “En dan is het belangrijk dat iemand de kinderen en de ouders daarin begeleidt. Wat gebeurt er in een gezin, spanningen lopen op en kinderen nemen dat mee richting een training of wedstrijd. Terwijl voetbal of andere sport juíst ontspanning kan bieden. Een kindercoach kan bijvoorbeeld ook een ondersteuning bieden aan trainers/coaches om de kinderen in hun team op een goede manier op te vangen en te ondersteunen in deze moeilijke periodes. Én de ouders ook daarin begeleiden, want ook na een echtscheiding willen kinderen hun ouders samen langs de lijn zien staan.”


www.pbmediation.nl | www.scheidingshuys.nl | www.goedzo-kindercoaching.nl

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: