Reclame over echtscheiding pijnlijk of inspirerend?

Misschien heb je het een beetje meegekregen. De ophef over de kerstreclame van een supermarktketen. Met in de hoofdrol een meisje met gescheiden ouders die zowel bij haar vader als bij haar moeder Kerst viert. Ze vindt het niet leuk dat haar vader op een van de dagen alleen thuis is en dus nodigt ze hem uit om te komen gourmetten samen met het nieuwe gezin van haar moeder, zijn ex-vrouw. De meningen over de reclame zijn verdeeld. De een vindt het een confronterend, pijnlijk en onrealistisch beeld van hoe mensen na een echtscheiding met elkaar om gaan. De ander vindt de tranentrekkende reclame een mooi ideaalbeeld van hoe het zou moeten gaan.
 

Na de scheiding respectvol met elkaar omgaan

Wat je gevoel bij deze reclame ook is, de achterliggende boodschap is in ieder geval duidelijk. Het is goed om over je trots heen te stappen en in het belang van jullie kinderen te laten zien dat jullie respectvol met elkaar kunnen omgaan.
Toegegeven, een kerstdiner zal er in veel gevallen helaas nooit in zitten, maar een vechtscheiding is het andere uiterste. Helaas komt een vechtscheiding nog te vaak voor. Wil je dit voorkomen en goed advies van een onpartijdig persoon. Dan kan mediation bij jullie echtscheiding een enorme steun zijn. Wanneer nodig kan er ook een kindercoach ingezet worden.
 

Teveel samen doen kan acceptatie in de weg staan

Geweldig om te zien natuurlijk dat jullie als ex-partners nog wél echt samen ouders zijn. Samen naar schoolactiviteiten, samen de verjaardagen van de kids vieren en af en toe nog iets samen ondernemen. Dat klinkt ideaal. Toch is het iets waar voorzichtig mee omgegaan moet worden. Het kan namelijk erg verwarrend voor kinderen zijn. Want als jullie het gezellig hebben als gezin, waarom kunnen jullie dan niet weer bij elkaar gaan wonen? Het kan de hoop op een hereniging levendig houden en de verwerking van de scheiding bemoeilijken. Ook het accepteren van een nieuwe partner van een van de ouders kan lastiger worden.
 

Balans en duidelijke scheidslijn tussen de huishoudens

Balans en duidelijkheid zijn belangrijk. Probeer zo goed mogelijk uit te leggen waarom jullie niet meer bij elkaar zullen komen. Houd een duidelijke scheidslijn tussen jullie levens. Samen nu en dan activiteiten ondernemen is natuurlijk prima om te laten zien dat jullie als ouders nog wel een eenheid vormen. Kinderen leren het meest van relaties door hoe hun ouders met elkaar omgaan. Maar voel goed aan wanneer een beetje meer afstand nemen beter voor ze is.
 

Mediation bij echtscheiding met kindercoach

Willen jullie eens met een neutrale partij brainstormen over wat een goede manier is om jullie kinderen zo goed mogelijk door de echtscheiding heen te helpen? PB Mediation begeleidt jullie bij het opstellen van een ouderschapsplan en werkt nauw samen met een kindercoach. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met PB Mediation in Roosendaal. Via het contactformulier, info@pbmediation.nl of T: 06 272 36250.
 

Ga naar het blog overzicht

Aangesloten bij: