​Langdurige ziekte, een (bedrijfs)ongeval of een burn-out..​​

​Er zijn diverse redenen waarom een werknemer voor langere tijd niet kan werken. Zodra diegene weer aan de slag gaat is het goed om een re-integratie plan te hebben. Hiervoor is goede communicatie tussen werkgever en werknemer nodig. PB Mediation begeleidt alle betrokken partijen bij de re-integratie.

Wanneer een mediator inschakelen?

Wanneer een werknemer er een tijdje tussenuit is geweest, kan het best lastig zijn om weer aan het werk te gaan.
Ook al heeft u op papier een goed re-integratieplan,  dan nog kan dit door onvoorziene omstandigheden of onvoldoende voorbereiding anders uitpakken.
​Wellicht is er ongelijkheid in de verwachtingen van werkgever en werknemer, of is niet alles goed doorgesproken alvorens met het re-integratie proces te starten. Ook kan de werknemer een terugval krijgen of lukt het niet zijn oude functie weer op te pakken.

​PB Mediation kan ingeschakeld worden wanneer een re-integratieproces niet naar verwachting verloopt. De relatie tussen werkgever en werknemer dreigt dan gevaar te lopen. Ze bespreekt de problemen met beide partijen maar laat hen vooral focussen op hun toekomstplannen en doelen. Want door open communicatie ontstaat wederzijds begrip en dat is één van de belangrijkste eisen om de mediation succesvol te laten verlopen.

​Juridische kennis

De meerwaarde van PB Mediation in het re-integratie proces is dat zij communicatief-emotioneel kan ondersteunen, maar ook financieel en op het gebied van wettelijke regelingen onderlegd is. Ze kent de te bewandelen paden in het vakgebied. Door te kiezen voor mediation heeft u de oplossing samen in de hand.

​Re-integratie 'tweede spoor'

Soms mag re-integratie na vele pogingen toch niet baten. Omdat er tijdens het proces een conflict ontstaan of simpelweg omdat een terugkeer naar de werkplek toch niet ideaal blijkt te zijn. Een conclusie kan dan zijn dat de wegen zich zullen gaan scheiden.
​Wanneer het een (voormalig) zieke medewerker betreft ontwikkelt de re-integratie zich naar "tweede spoor re-integratie". Dat houdt in dat de werkgever (volgens de Wet van Poortwachter) verplicht is de werknemer te begeleiden naar ander werk.

​Wanneer een medewerker geen ziekte of recent ziekteverleden heeft zijn exitmediation of outplacement mogelijke opties.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl


Aangesloten bij: