Eigen woning en boedelverdeling

Jullie komen op het punt dat de bezittingen en het gezamenlijk vermogen verdeeld moeten worden. Zo kan er sprake zijn van een eigen woning. Sommige zaken in de boedelverdeling kunnen jullie samen overeenkomen, anderen zijn bij wet geregeld, afhankelijk van de huwelijks vorm.

Eigen woning

Als jullie een eigen woning hebben moet met een aantal zaken rekening worden gehouden. Kan één van jullie in het huis blijven wonen? Of moet het verkocht worden? Wanneer het verkocht moet worden is het goed om te anticiperen op een onder- of overwaarde op de verkoop van het huis. PB Mediation werkt nauw samen met financieel adviseur Finenzo die jullie onder andere kan voorzien van hypotheekadvies.
http://www.finenzo.nl

Voor het verkopen van jullie woning of het zoeken naar een nieuwe woning kunnen veel mensen na een scheiding wel wat hulp gebruiken. PB Mediation werkt samen met twee makelaars in de omgeving Roosendaal.  http://www.inderoosmakelaardij.nl en http://www.woonwensmakelaar.nl


 ​Hoe komt de boedelverdeling tot stand?

Hoe jullie boedel verdeeld wordt is afhankelijk van jullie huwelijks vorm. Zijn jullie in ‘gemeenschap van goederen’ getrouwd? Dan wordt alles over jullie beiden verdeeld. Maar zijn jullie onder ‘huwelijkse voorwaarden’ getrouwd, dan is de boedelscheiding afhankelijk van de afspraken die notarieel zijn vastgelegd. Verder zijn er goederen en vermogen die uitgesloten zijn van boedelverdeling.
 

Schulden

Niet alleen bezittingen en vermogen, maar ook schulden vallen onder de boedelverdeling.
 
De boedelscheiding kan heel wat vragen en soms discussies oproepen. Het is dan goed om concreet te weten wie waar recht op heeft. PB Mediation behandelt ook deze onderwerpen tijdens het mediation proces.
 

Convenant

Alle afspraken die gemaakt worden in het mediation proces worden opgenomen in het convenant, namelijk: