Echtscheidingsbemiddeling Roosendaal

PB Mediation is een erkende scheidingsmediator in de omgeving Roosendaal. Echtparen die bij PB Mediation komen voor echtscheidingsbemiddeling willen naast de praktische afhandeling ook graag hun verhaal kwijt. Het gezamenlijke doel is om het huwelijk op een waardige manier af te sluiten.

Acceptatie van de scheiding

Acceptatie is voor beide partners essentieel om weer naar de toekomst te kunnen kijken. Maar vaak is dit juist één van de moeilijkste dingen. PB Mediation helpt jullie de praktische zaken op een rijtje te zetten, zoals bijvoorbeeld de  eigen woning en boedelscheiding, omgangsregeling en het pensioen.


​Echtscheidingsbemiddeling en kinderen 

Wanneer jullie kinderen hebben spreekt het voor zich dat ze zo min mogelijk belast mogen worden met de scheiding. Hoe jullie met elkaar omgaan is cruciaal. Daarom is communiceren zo belangrijk. Ook hierin informeert en begeleidt PB Mediation jullie. Bijvoorbeeld bij het opstellen van het ouderschapsplan en het maken van afspraken met betrekking tot alimentatie.

Soms is een ontmoeting tussen toekomstige ex-partners pijnlijk. Zeker wanneer er sprake is van een conflict. Maar dit maakt de noodzaak juist zo groot om tóch samen aan tafel plaats te nemen en de scheiding op een goede manier af te sluiten. Het is goed om je te realiseren dat kinderen leren van het gedrag van de ouders. Jullie houding wordt als normaal gezien door jullie kinderen. Door respect te tonen leren ze dat dit de juiste manier is om met hun partner om te gaan in hun eigen toekomstige relaties.


Meer weten? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl